متخصص جراحی لثه
نوشته شده توسط : mehdi

متخصص جراحی لثه یک دندانپزشک متخصص است که مشکلات و بیماری‌های دهانی مرتبط با لثه و استخوان‌های فک را درمان می‌کند.

نقش لثه‌ها در تامین سلامت کلی بدن غیر قابل انکار است. هرچه جلوتر می‌رویم بیشتر به این موضوع پی می‌بریم که اجزا و اعضای بدن مانند حلقه‌های زنجیر به هم پیوسته هستند و سلامت هرکدام از این اعضا به هم وابسته است به شکلی که دانشمندان به تازگی ارتباط میان سلامت لثه‌ها و بیماری‌های قلبی و عروقی را نیز پیدا کرده‌اند. با توجه به اهمیت سلامت لثه‌ها و نقش پررنگ آن‌ها در تامین سلامت کلی بدن، در این نوشتار با یک متخصص لثه که سلامت آن‌ را برایمان به ارمغان می‌آورد آشنا می‌شویم

 

بیایید از اینجا شروع کنیم که اصلاً به چه کسی متخصص لثه گفته می‌شود؟

متخصص لثه یک دندانپزشک متخصص است که مشکلات و بیماری‌های دهانی مرتبط با لثه و استخوان‌های فک را درمان می‌کند. یک دندانپزشک متخصص لثه آموزش خود را با گذراندن دوره دندانپزشکی عمومی شروع می‌کند و معمولا این دوره آموزشی را در طول 5 سال تکیمل می‌کند . در این مرحله او به عنوان یک دندانپزشک عمومی شناخته می‌شود. سپس بعد از قبول در آزمون دستیاری دندانپزشکی (آزمون رزیدنتی)، یک دوره تخصصی 3 تا 4 ساله برا برای آشنا شدن با انواع بیماری‌های لثه و روش‌های درمانی آن‌های می‌گذراند.

یک دندانپزشک متخصص لثه بعد از گذراندن دوره‌های آموزشی و تحصیلی خود با شرکت در آزمون جامع دکترا و ارائه پژوهش خود، از بالاترین مقامات بهداشتی کشور به عنوان یک دندانپزشک متخصص لثه از دانشگاه فارغ‌التحصیل می‌شود.

درمان بیماری های لثه

بیماری لثه علل مختلفی دارد و با مشاهده اولین علائم باید به متخصص لثه مراجعه کرد تا سریعا درمان آغاز بشود. اگر در زمان مناسب مراجعه شود درمان با هزینه کمتر و مدت زمان کمتری انجام می‌شود.

  • پلاک وباکتری: مسواک یکی از بهترین روش‌ها برای از بین بردن پلاک‌های دندانی می‌باشد. هر روز دو بار به مدت دو دقیقه با خمیر دندان ضد پلاک مسواک بزنید اما به دلیل این که جرم به مینای دندان می‌چسبد باید حتما به دندانپزشک متخصص لثه مراجعه کرد. در بعضی موارد شدیدتر هم ممکن است نیاز به جراحی باشد.
  • هایپرپلازی لثه: در بعضی مواقع هایپرپلازی با مراقبت صحیح از دندان‌ها برطرف می‌شود اما در موارد شدید ممکن است نیاز به انجام جراحی باشد.
  • درمان سیاه بودن لثه: یکی از بهترین و جدیدترین روش‌های درمانی سیاهی لثه، لیزر است. با روش درمانی لیزر تیرگی‌ها بدون جراحی و برش و خونریزی برطرف شده و لثه‌ها به حالت عادی خود بر می‌گردند.
  • درمان زخم‌های سفید لثه: زخم‌های لثه درمان ندارند و خود درمان شونده هستند اما برای کاهش درد می‌توان به دندانپزشک مراجعه کرد.
  • درمان تحلیل و عقب رفتگی لثه: تحلیل و عقب رفتگی لثه اگر به موقع درمان نشود می‌تواند در نهایت باعث از دست رفتن دندان شود. بعد از مشاهده اولین نشانه‌های تحلیل لثه باید سریعا به دندانپزشک متخصص مراجعه کرد. یکی از روش‌های درمان این مشکل جراحی پیوند استخوان و لثه می‌باشد.
  • درمان سرطان لثه: درمان سرطان لثه شامل جراحی و خارج کردن توده، شیمی درمانی و رادیوتراپی می‌باشد.

اگر یکی از شرایط زیر را در خود دیدید حتما با یک دندانپزشک درباره مشکل خود مشورت کنید، ممکن است نیاز به درمان‌های تخصصی داشته باشید.

 

لثه‌های ورم کرده:

پلاک‌های دندانی و تارتارهای ایجاد شده روی سطح دندان‌های می‌توانند باعث التهاب لثه شوند. التهاب لثه معمولا به عنوان اولین علامت ژنژویت شناخته می‌شود. اگر این التهاب درمان نشود، می‌تواند سبب گسترش پلاک‌های دندانی شود و در نهایت منجر به تحلیل لثه و از دست رفتن دندان شود.

لثه‌های ورم کرده معمولا سبب می‌شوند که دندان‌های شما کوچکتر و کوتاهتر دیده شوند. رنگ لثه‌ها به قرمز تیره تبدیل می‌شود . در مراحل ابتدایی این مشکل با استفاده از یک درمان جرمگیری برطرف می‌شود.

خونریزی لثه

التهاب بافت لثه می‌تواند سبب بروز خونریزی‌های گسترده شود. این خونریزی‌ها می‌توانند در اثر فعالیت‌های عادی روزمره مانند مسواک زدن، نخ دندان کشیدن یا حتی غذا خوردن ایجاد شوند.

بوی بد دهان

التهاب و عفونت‌های درمان نشده لثه به علت فعالیت‌های زیاد باکتریایی می‌توانند سبب ایجاد بوی بد دهان شوند. درمان این مشکلات به بهداشت کلی دهان و دندان‌های شما کمک می‌کند.

جویدن دردناک

وقتی لثه‌های شما متورم است، بافت آن حساس می‌شود. این تورم ممکن است غذا خوردن را برای شما دردناک کند و در این شرایط است که جویدن به عنوان یک عامل خارجی شرایط را برای شما دردناک‌تر می‌کند. ممکن است تورم بافت لثه و مخاط دهان سبب شود که این بافت متورم در هنگاک جویدن غذا زیر دندان‌ها برود و سبب ایجاد درد فزاینده‌ای شود.

تحلیل لثه

تحلیل لثه همیشه به عنوان نشانه‌ای از بیماری‌های لثه‌ای شناخته نمی‌شود. سفت و سخت مسواک زدن یه شکلی که به بافت و مخاط دهان آسیب برساند می‌تواندد سبب تحلیل لثه شود. یک دندانپزشک متخصص لثه در چنین شرایط، لثه‌های تحلیل رفته را درمان می‌کند تا از بروز مشکلات جدیتر در آینده جلوگیری کند.

زخم های دهانی

اگر در اطراف دهان و یا بر روی لثه زخمی مشاهده شود باید سریعا به دندانپزشک متخصص لثه مراجعه کرد تا از مشکلات جدی‌تر در آینده پیشگیری به عمل آورد.

درمان‌هایی که یک متخصص لثه ارائه می‌کند

یک دندانپزشک متخصص لثه راهکارهایی را برای پیشگیری، تشخیص و درمان انواع بیماری‌های لثه ارائه می‌کند.

این دندانپزشک توانایی درمان و تسکین دردهایی را که منشا آن‌ها لثه‌های دهان است را دارد. به طور مثال اگر دچار التهاب و عفونت لثه شده باشید، دندانپزشک متخصص لثه بهترین انتخاب برای درمان بیماری‌های شماست.

بیماری‌های لثه در اثر عفونت و التهاب غشای پوشاننده ریشه دندان‌های شما به وجود می‌آیند. پلاک‌های دندانی که در نتیجه عدم رعایت بهداشت دهانی ایجاد می‌شوند، به عنوان منشا و عامل اصلی بسیاری از بیماری‌های لثه مانند عفونت لثه یا تحلیل لثه شناخته می‌شوند.

به شکل پیشرفت نکرده و ابتدایی بیماری‌های لثه که در اثر پلاک‌های دندانی ایجاد می‌شوند، ژنژویت می‌گویند. در این مرحله این مشکل با یک درمان ساده نزد یک دندانپزشک متخصص لثه قابل برطرف شدن است. متخصص لثه در این مرحله ممکن است با تجویز انواع درمان‌های محافظه کارانه و آموزش رعایت بهداشت صحیح به بیمار، ژنژویت را کنترل کنند.

در صورتی که ژنژویت توسط بیمار جدی گرفته نشود، بیماری لثه پیشرفت کرده و ممکن است سبب تخریب بافت‌های همجوار خود شود. در این شرایط، یک دندانپزشک متخصص لثه مجبور است از روش‌های درمانی تهاجمی و پرهزینه‌تر برای درمان بیمار استفاده کند.

بیشتر بخوانید:پروتز دندان

خدمات یک متخصص لثه

چه درمان‌هایی توسط یک متخصص لثه ارائه می‌شود؟

تا اینجای کار متوجه شدیم که اگر ژنژویت جدی گرفته نشود، ممکن است سبب روز مشکلات جدی‌تری که نیازمند درمان‌های پرهزینه‌تر و تهاجمی‌تر هستند بشود. اگر فکر می‌کنید که لثه‌های شما دچار التهاب شده است، حتما با یک دندانپزشک متخصص لثه مشورت کنید.

دندانپزشک در این مرحله لثه‌های شما را معاینه می‌کند و اگر نیاز به درمان‌های خاصی داشته باشید انواع روش‌های درمانی جراحی و غیر جراحی را به شما پیشنهاد می‌کنند.

 

متخصص لثه و درمان‌های غیر جراحی:

جرمیگری دندان یک روش غیر جراحی درمان انواع بیماری‌های لثه است که یک متخصص لثه در صورت لزوم برای بیمارانش انجام می‌دهد. در این مرحله است که پلاک‌های دندانی و تارتارها از روی سطح ریشه دندان جدا می‌شوند. متخصص لثه ممکن است با توجه به شرایط بیمار همزمان با این درمان، از انواع آنتی بیوتیک‌های موضعی و خوراکی جهت کاهش فعالیت‌هایی باکتریایی استفاده کند.

 

متخصص لثه و درمان‌های جراحی :

(در چه مواقعی یک متخصص لثه تیغ جراحی دست می‌گیرد؟)

ژنژویت و اشکال پیشرفته‌تر انواع بیماری‌های لثه می‌توانند سبب تحلیل لثه، التهاب لثه یا عفونت آن شوند که در نتیجه تمامی این شرایط ممکن است ریشه‌های دندان‌ها لق شده و منجر به از دست رفتن یک یا چند دندان با ارزش شوند.

یک متخصص لثه ممکن است با پیوند لثه و انواع روش‌های جراحی لثه با لیزر، از مشکلات و عوارضی که می‌توانند در نتیجه انواع بیماری‌های لثه ایجاد شوند، جلوگیری کند.

لثه‌های سالم سلامت به عنوان ستون اصلی نگه‌دارنده دندان‌های شما شناخته می‌شوند. یک دندانپزشک متخصص لثه به شما کمک می‌کند که لثه‌های سالمتر و لبخندی زیباتر داشته باشید.





:: بازدید از این مطلب : 65
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 29 آبان 1402 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: